Archiwum wydarzeń

Fot. J. Krzysiak, SAF PL

November 16, 2017

Integracja polskich i ukraińskich studentów, czyli Dzień Ukraiński na PL

Prezentacje o kulturze i tradycji Ukrainy, wspólne śpiewanie ukraińskich pieśni ludowych, rozmowy o trudach i urokach studiowania w innym kraju to program „Dnia Ukraińskiego” na Politechnice Lubelskiej, który odbył się w środę 15 listopada 2017 r. w budynku Wydziału Budownictwa i Architektury.

Więcej o "Integracja polskich i ukraińskich..."

fot. J. Krzysiak

November 14, 2017

Targi Energetyczne ENERGETICS 2017

To już kolejny rok z rzędu kiedy Politechnika Lubelska gościła na Lubelskich Targach  Energetycznych ENERGETICS. Targi  należą do jednych z ważniejszych w branży energetycznej w Polsce wydarzeń. W tym roku podczas 3 dni w Hali Targów Lublin można było spotkać ponad 100 wystawców, zarówno z kraju jak i z zagranicy, którzy prezentowali...

Więcej o "Targi Energetyczne ENERGETICS 2017"

Fot. Z. Kiernicki

Jubileuszowy rajd samochodów terenowych

W niedzielę 12 listopada 2017 r. w nieczynnym wyrobisku zakładu Kruszywa Niemce SA odbył się jubileuszowy 15. rajd samochodów terenowych TRIAL 4x4 POLITECHNIKA LUBELSKA.

Więcej o "Jubileuszowy rajd samochodów..."

Nasza Uczelnia nominowana do Nagrody Elsevier Research Impact Leaders

Politechnika Lubelska znalazła się w gronie trzech uczelni nominowanych do nagrody Elsevier Research Impact Leaders 2017 w kategorii Engineering & Technology (wspólnie z Uniwersytetem Zielonogórskim i Akademią Morską w Gdyni).

Więcej o "Nasza Uczelnia nominowana do Nagrody..."

Obchody Narodowego Święta Niepodległości w Lublinie

Dnia 11 listopada 2017 r. obchodziliśmy Narodowe Święto Niepodległości upamiętniające 99. rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości. W uroczystościach wzięła udział delegacja z Politechniki Lubelskiej, której przewodniczył rektor prof. Piotr Kacejko.

Więcej o "Obchody Narodowego Święta..."

fot. J. Krzysiak/ SAF PL

September 11, 2017

Porozumienie z Okręgowym Inspektoratem Służby Więziennej w Lublinie

W dniu 6 listopada br. podpisane zostało porozumienie pomiędzy Politechniką Lubelską a Okręgowym Inspektoratem Służby Więziennej w Lublinie.   Przedmiotem porozumienia jest popularyzacja systemu szkoleniowego z zakresu samoobrony poprzez m.in. warsztaty z technik samoobrony, organizację spotkań na temat bezpieczeństwa w przestrzeni publicznej.  ...

Więcej o "Porozumienie z Okręgowym..."

Fot. J. Krzysiak, SAF PL

Umiędzynarodowienie uczelni. Refleksje po informacjach medialnych

W ostatnich dniach ukazały się w lokalnych mediach artykuły dotyczące raportu Fundacji Edukacyjnej „Perspektywy” pt. „Studenci zagraniczni w Polsce 2017”.

Więcej o "Umiędzynarodowienie uczelni...."

fot. J. Krzysiak/SAF PL

September 11, 2017

Politechnika Lubelska w klastrze motoryzacyjnym

W dniu 9 listopada 2017 r. w Ratuszu Urzędu Miasta Lublin został podpisany akt założycielski Fundacji Lubelska Wyżyna Motoryzacyjna i Maszynowa.

Więcej o "Politechnika Lubelska w klastrze..."

Fot. M. Borowiec, Biblioteka PL

Nasi eksperci na Europejskim Tygodniu Innowacji

W Lubelskim Centrum Konferencyjnym od 6 do 10 listopada 2017 r. trwa Europejski Tydzień Innowacji.

Więcej o "Nasi eksperci na Europejskim Tygodniu..."

Politechnika Lubelska wśród uczelnianych prymusów

13 uczelni, które poprawiły swój poziom naukowy i zdobyły wyższe kategorie naukowe otrzyma dodatkowe środki, w sumie 95 mln złotych. Wśród nagrodzonych szkół wyższych jest Politechnika Lubelska. Nasza Uczelnia dostanie zastrzyk finansowy w kwocie 1,9 mln zł.

Więcej o "Politechnika Lubelska wśród..."

Archiwum »